אליאבוס

מה זה ASO?

מה זה קידום אפליקציות

מה זה קידום אפליקציות

(מאמר אורח) האם ידעתם שגם אפליקציות בחנויות ניתנות לקידום? מאמר ראשון של טל זולברג על הנושא המעניין הזה שלא ניתן כמעט למצוא עליו מידע *עדכני* בעברית. בואו נתחיל!

ASO הם ראשי תיבות של App Store Optimization, מסתבר שלא מקדמים רק אתרים, אפשר לקדם גם אפליקציות. למרות שהשם מזכיר את החנות של אפל הוא בעצם כולל גם את הפליי-סטור (Play Store) של גוגל.

אז מתי ASO (קידום אפליקציות) החל?

החנות של אפל נפתחה בתאריך 10 ליולי 2008, כמו כל דבר בחיתולים עדיין לא ידעו מה הולך להיות ולאן זה הולך להתפתח, בטח גם לא ניחשו כמה מיליארדי אפליקציות יהיו בחנויות, אולי כן, מי יודע?

אגב, החנות של גוגל אנדרואיד נפתחה באותה שנה בחודש ספטמבר, מה שאומר שהם כנראה התכוננו לתרחיש הזה מראש.

החנויות הן בעצם תרחיש של Win-Win בין הספקים, אפל וגוגל לבין המפתחים. הרעיון שעמד מאחורי זה אמר שבמקום שאפל וגוגל יצטרכו לפתח מיליון אפליקציות למייל ולשאר השירותים שיש בטלפון ניתן הזדמנות למפתחים עצמאיים, בתמורה הם יוכלו לגבות תשלום חד פעמי על רכישה, תשלום בתוך האפליקציה, אפשרויות שסגורות לגרסאות חינמיות ועוד.

אין ספק שזה יצר שוק מאוד גדול של אפליקציות שבדומה לאתרים צריך להתבלט בשביל להגיע למצב שהאפליקציה מותקנת בטלפונים של אנשים ולמכור להם אפשרויות נוספות בתוך האפליקציה.

כאן האלגוריתמים של החנויות נכנסים לפעילות:

מילות מפתח, קטגוריות ושמות של אפליקציות נבדקות בכל עת וגם הרלוונטיות שלהם לאותם מילות מפתח בכדי לתת למי שמחפש את האפליקציה הטובה ביותר להגיע אליה.

למרות שקידום אפליקציות שונה לחלוטין מקידום אתרים עדיין יש להם הרבה תחומים משיקים ומקבילים והמטרה גם די דומה, גידול בהורדות אורגניות של האפליקציה ושיפור פרמטרים כמו CTR, זמני שימוש באפליקציה ועוד פרמטרים.

חנויות האפליקציות מקבלות מידע על שימוש בכל אפליקציה ועל ידי ניתוח הנתונים היא יודעת האם האפליקציה טובה לשימוש, איכותית ורלוונטית למילות מפתח מסוימות.

המטרה שלנו במאמרים שנעלה לבלוג אליאבוס בהמשך היא לגרום לכם לשפר את האפליקציה בכל פרמטר ואספקט, גידול בשימושיות, וויזביליות, נוחות שימוש למשתמש ועוד פרמטרים רבים.

הפרמטרים מתחלקים לפי 2 קטגוריות עיקריות: פרמטרים שיש לנו 100% שליטה עליהם ופרמטרים שאין לנו שליטה עליהם אבל אנחנו יכולים להשפיע עליהם משמעותית.

אם נדאג להיות במצב מעולה בשניהם, האפליקציה שלכם כנראה תעלה בדירוגים מעל מתחרים שלכם (אפילו אם הם מאוד וותיקים בתחום).

ישנם פרמטרים שנשמעים חסרי משמעות כמו אייקון של אפליקציה או תיבת התוכן של what’s new, אבל אנחנו נגלה לכם כאן שהמשמעות שלהם הרבה יותר גדולה ממה שאתם חושבים, בשימוש נכון אתם יכולים להגדיל ולשפר את השימוש בהם ומשם חלה עלייה משמעותית במיקומים.

המאמרים הראשונים שלנו יהיו על כלים לשימוש, מעקב וניתוח נתונים בכדי לשפר את האפליקציה, משם נמשיך לאופטימיזציה בסיסית, אופטימיזציה מתקדמת ומקרי בוחן שמהם ניתן לראות את התוצאות בפועל של מה שנעשה יחד.

במידה ואתם צריכים ייעוץ אישי אתם מוזמנים ליצור איתי קשר ולשלוח לי את השאלות שלכם ואשמח לעזור לכם.

לקבלת עדכונים על המאמרים שעולים לאתר הרשמו לניוזלטר! (זה חינם וזה מועיל).